Lamelparket is opgebouwd uit drie lagen: een toplaag edelhout van circa 4 millimeter verlijmd op een tussen- en afwerklaag van grenen en/of rubberwood. Het grote voordeel van deze opbouw is dat de vloer veel minder “werkt” dan bijvoorbeeld een massieve plank. De toplaag wordt afgewerkt met olie of lak.

Lamelparket is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zoals eiken, merbau, afzelia, essen, maple, jatoba etc. Het materiaal is van een uitstekende kwaliteit, zodat u onbezorgd jarenlang kunt genieten van uw vloer.

De multiplank wordt ook wel duoplank of lamelplank genoemd. De opbouw van de multiplank is een toplaag van 4 of 6 mm kwalitatief zeer hoogwaardig hardhout. Dit is verlijmd op een onderlaag van berken multiplex. Vloeren met een toplaag van 4 mm zijn in principe 2 maal te schuren en dus goed voor een gemiddelde levenverwachting van 45 jaar.

Hout verveelt nooit en is beschikbaar naar iedere smaak. Het uitgebreide assortiment geeft u de mogelijkheid een vloer te kiezen waar u zich werkelijk thuis bij voelt. Roosen Parket biedt ambachtelijk verouderde, handmatig geschraapte en ook trendy behandelde vloeren.

Nieuwe verbindingstechnieken zorgen ervoor dat het leggen van een lamelparketvloer een stuk eenvoudiger is geworden. Toch kiezen veel consumenten er voor het leggen van de vloer over te laten aan vakkundige parketteurs, een deskundig gelegde vloer verhoogd het uiteindelijke “leefplezier” van de vloer.

Alle houten vloeren vragen een regelmatig onderhoud, zodat het hout in goede conditie blijft en dus een stootje kan verdragen. Op de onderhoudspagina van onze website leest u alles over het onderhouden van de houten vloer.