Schuren

Schuren, hoe gaat dat in zijn werk?

Schuren 
De vloer wordt drie maal geschuurd, respectievelijk met korrel 40 (het verwijderen van de oude was/wax/lak-lagen), korrel 80 (voor het verwijderen van de ondiepe krassen) en korrel 120 (voor het glad schuren van de vloer).

Polijsten 
Na het schuren van de vloer, wordt deze nog gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten, en een egaal geschuurde vloer te creëren. Hierna is de vloer perfect te behandelen tegen water en vuil met de door uw gekozen soort van behandeling.

Hardwax-olie
De vloer kan voorzien worden van een hard-wax olie. Dit is een drogende olie die een matte glans zal behouden. Hierdoor is de vloer bestand tegen vuil en vocht en is deze ook licht vochtig te dweilen. Ook zal de vloer goed bestand zijn tegen invloeden van bijv. wijn, koffie en vruchtensappen.

Parketlak
De vloer kan ook voorzien worden van een kras- en slijtvaste parketlak. Deze behandeling dient 3x aangebracht te worden. Afhankelijk van uw gewenste uitstraling zullen wij in overleg de best passende soort lak gebruiken , zoals de Rigo-step Skylt die een onbehandelde uitstraling geeft en heel natuurlijk overkomt.

Vloerolie
De vloer kan tevens voorzien worden van een vloerolie, deze vloeren zijn populair vanwege de uitstraling die zij geven. Olievloeren vragen een specifieke behandeling en onderhoud om de eigenschappen van het hout te benadrukken, maar ook om deze eigenschappen te behouden. Hierbij is het ook nog mogelijk om met een kleur-olie te gaan werken. Hierbij dient wel vooraf goed overleg te zijn, dit is namelijk niet bij alle houtsoorten mogelijk. De vloer kan tevens voorzien worden van een impregneerolie. De vloeren zijn populair vanwege de uitstraling die ze geven. Impregneerolie vloeren veagen om een specifieke behandeling en onderhoud om de eigenschappen van het hout te benadrukken en te behouden. Hierbij is het ook mogelijk om de vloer te kleuren. Dit gaat in goed overleg, want niet iedere houtsoort is hiervoor geschikt. Ook kunnen wij uw bestaande vloer roken, logen, dubbel roken, kleuren, waxen, olieën, hardwax- olieën of lakken en plinten worden aangepast op de nieuwe kleur van uw vloer. Ook voor aanhelingen (nieuwe vloer op oude aansluiten bv, aanbouw) bent u bij ons op het juiste adres. Kortom, voor al uw vloerproblemen hebben wij genoeg expertise in huis om van uw bestaande vloer weer een juweeltje te maken.

Heeft u schade of wilt u uw bestaande parketvloer uitbouwen? Wij zorgen voor een vakkundige reparatie.